Kőbánya szívében, egy kis utcában található Budapest legrégebbi éttermeinek egyike, a Torockó Étterem.

Bár többször elmentem már mellette, először akkor halottam róla, amikor ismerősök ott tartották a lagzijukat. Már akkor megfogadtam, hogy ezt nekem is szemre kell vételeznem.

Ahogy a honlapjukon is leírták, az étterem átesett egy alapos felújításon tavaly nyáron. Nem tudom, hogy előtte milyen volt, de az biztos, hogy most nagyon kellemes hely.

A bejáraton belépve egy kis előtérbe jutunk, innen mehetünk az étterembe vagy a vizesblokkba. 

Már a belépéskor észrevehető, hogy nagy gondossággal alakították ki a belső teret. Az egész a múlt századeleji kávéházak hangulatát idézi. A barna és pasztell színek, kifejezetten elegánsan mutatnak a réz foglalatú lámpatestekkel és kilincsekkel. Minden a legeslegapróbb részletig kidolgozott és teljesen összhangban van egymással. 

A pincérek kiválóak, kedvesek, értik és szeretik is a tréfát. Ottjártunkkor éppen egy családi összejevetel zajlott egy asztallal mellettünk.A pincér névről ismert szinte mindenkit...

Az ételek kítűnőek, nagyon finoman készítik el őket, viszont a különlegességek hiányoznak az étlapról. Desszert téren is lehetne nagyobb a választék. Az adagok viszont elképesztőek. A tányér akkor volt, mint egy kisebb malomkő. És ehhez mérték az adagot is! Sokat tudok enni, de -szégyen, nem szégyen- a tányéron hagytam az étel felét!

Azonban nem kellett aggódnom, hogy a jó falatok kárba vesznek, mert a pincér készségesen felajánlotta, hogy becsomagolják. (Ezt sem ömlesztve kaptuk meg, hanem külön a köret, külön az étel csomagolásban.)

Fizetés után "kigurultunk" az étteremből és egyöntetűen elhatároztuk, hogy ide még többször el fogunk jönni.     

Szerző: Devil Hand  2010.09.14. 16:53 Szólj hozzá!

Címkék: hangulat óriás kellemes adag magyaros ízek torockó

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhely.blog.hu/api/trackback/id/tr702296041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása