A Kéhli név nem ismeretlen azok számára, akik szeretik az ízekben gazdag magyaros konyhát és a kellemes hangulatú éttermet. Annál is inkább, mert ez a név már több, mint egy évszázada öregbíti a magyar gasztronómia hírét.

A Kéhli család 1899-ben alapította éttermét Óbuda földbesüppedő házai, aprócska boltjai között, ahol zsidók és svábok éltek egymás mellett békességben, tisztes megbecsülésben magyar szomszédaikkal.

Kéhli Vendéglő néhány hasonló korú házzal körbevéve ma egy kis szigetnyi múltat õriz az arcnélküli kockaházak között. Hála hajdan volt híres-nevezetes törzsvendégének, a nagy magyar írónak, Krúdy Gyula úrnak, túlélte a megsemmisülést és megmaradt. 

Az illatok, az ízek, a színek és a szerelmes szépasszonyok poétája, Krúdy Gyula úr még ma is leringat és elvarázsol szavaival e falak közt. Megidézi az egyszerű emberi örömök hangulatát, a barátság és a szeretet hétköznapi ünnepeinek erejét, amelynek részesévé válni igazán jó érzés az új évezredben is.

Szervezését és vezetését dicséri, hogy Kéhli mama neve Budapest-szerte fogalommá vált, az évszázados hagyományokhoz pedig Cecei-Horváth Tibor, a jelenlegi tulajdonos is hű kíván maradni.

A magyar specilitásokat tartalmazó étlapról jó szívvel ajánljuk a hideg libamájat lilahagymával és libazsíros pirítóssal úgy, ahogy a helybéliek is fogyasztják. Ezután kóstolja meg az igen finom erdei gombalevest, melynek íze és illata gyerekkorunk tartalmas és kiadós leveseit idézi. A főételek között ott találjuk lévai esztike töltött káposztáját, ami egykor az ide rendszeresen ellátogató Krúdy Gyula kedvenc étele volt.

A híres magyar író szellemisége még ma is érződik az étterem légkörén. Gaál B. Eduárd főszakács repertoárjában számos halétel is szerepel. Kóstolja meg például a szenzációs harcsapaprikást túrós csuszával. A túró hagyományosan kockatésztára kerül, a paprikás szósz pedig vitathatatlanul a magyar konyha remeke. Elsőrangú, bizos siker! A roston sült őzgerinc vadrizzsel is nyerő választás. A hús olyan puha, hogy szétomlik az ember szájában! 

Édességnek házi rétest ajánlunk. A tökös-mákos párját ritkítja! A boralpon széles választékot talál. A legkedveltebb fajtákból akár palackkal, vagy pohárral is rendelhet. A jókedvhez a muzsika is hozzátartozik. Minden este 20.00 órától éjfélig élőzene szól, amitől még a lelke is táncra perdül!

www.kehli.hu

Szerző: Devil Hand  2010.10.29. 20:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhely.blog.hu/api/trackback/id/tr592408629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása