Budapest egyik legtradicionálisabb és legrégebbi étterme a Ráday utcában található Vörös Postakocsi Étterem.
AZ ÉTTEREMRŐL: Az étterem nevéhez Krúdy Gyula 1913-ban megjelent Vörös Postakocsi regénye adta az ihletet.

Az 1876-ban neoreneszánsz stílusban épült házban először a „Nemzeti Kávéház” működött. Később, 1970-ben nyitotta meg kapuit a Vörös Postakocsi étterem a nagy magyar író, Krúdy Gyula emlékére. A 200 férőhelyes étterem Krúdy híres regényéről kapta a nevét.
Krúdy maga is nagy tisztelője volt az éttermeknek és regényein keresztül megismerhetjük a 20. század eleji pesti éttermek világát. Ezt a hangulatot hivatott visszaadni az íróról elnevezett termük is, amely valósághűen idézi fel a múlt század eleji atmoszférát.
A „Könyvtár” terem kellemes interiőrje és hangulata remek lehetőséget nyújt az üzleti ebédek és baráti találkozások számára, ahol akár 40 fős társaságok is elférnek.
Esténként magyar cigányzenét hallgathatnak a vendégek.
A KONYHÁRÓL: Jelenleg az étterem a tradicionális magyar konyha remekeiből kínál nagyon széles választékot és kiváló minőséget az idelátogatóknak. A tradicionális nehéz magyar ételeket könnyedebb formában készítik sok zöldséggel, tej és tejtermékekkel, és sovány, zamatos húsok felhasználásával. Az étlapon megtalálhatók a vad és vegetáriánus ételek sokasága is. 

A borkínálatot Magyarország fő borvidékeinek kiválóságaiból állították össze.
ÁRAK: Egy átlagos számla 3500 - 5000 Ft között van ital nélkül, ami kifejezetten korrekt, hiszen az étterem Budapest belvárosában található.
ELISMERÉSEK: 2005-ben az étterem megnyerte a „Védnöki Táblás Ház” címét, amit a Magyar és az Európai Gasztronómia Szövetség adományozott az étteremnek. Ez annyit jelent, hogy idelátogató vendégek számára garantálják a magas szintű kiszolgálást és a kiváló minőségű ételeket. Magyarország 50 ezer vendéglátó egységéből csak 228-an birtokolják ezt a kitüntető címet.
2009 januárjától az étterem jogosult a Fehér Liliom díj használatára, amit Magyarország 50 leghigiénikusabb éttermei birtokolnak.
A Vörös Postakocsi étterem elsőként csatlakozott a Vendégbarát Étterem Programhoz, és kiemelt szakmai támogatója annak!