Budapest egyik legtradicionálisabb és legrégebbi étterme a Ráday utcában található Vörös Postakocsi Étterem.

 
AZ ÉTTEREMRŐL: Az étterem nevéhez Krúdy Gyula 1913-ban megjelent Vörös Postakocsi regénye adta az ihletet.
 
Az étterem története valamikor az 1800-as évek végén indul.
Az 1876-ban neoreneszánsz stílusban épült házban először a „Nemzeti Kávéház” működött. Később, 1970-ben nyitotta meg kapuit a Vörös Postakocsi étterem a nagy magyar író, Krúdy Gyula emlékére. A 200 férőhelyes étterem Krúdy híres regényéről kapta a nevét.
 
Krúdy maga is nagy tisztelője volt az éttermeknek és regényein keresztül megismerhetjük a 20. század eleji pesti éttermek világát. Ezt a hangulatot hivatott visszaadni az íróról elnevezett termük is, amely valósághűen idézi fel a múlt század eleji atmoszférát.
 
A „Könyvtár” terem kellemes interiőrje és hangulata remek lehetőséget nyújt az üzleti ebédek és baráti találkozások számára, ahol akár 40 fős társaságok is elférnek.
Esténként magyar cigányzenét hallgathatnak a vendégek.
 
A KONYHÁRÓL: Jelenleg az étterem a tradicionális magyar konyha remekeiből kínál nagyon széles választékot és kiváló minőséget az idelátogatóknak. A tradicionális nehéz magyar ételeket könnyedebb formában készítik sok zöldséggel, tej és tejtermékekkel, és sovány, zamatos húsok felhasználásával. Az étlapon megtalálhatók a vad és vegetáriánus ételek sokasága is.
 
A borkínálatot Magyarország fő borvidékeinek kiválóságaiból állították össze.
 
ÁRAK: Egy átlagos számla 3500 - 5000 Ft között van ital nélkül, ami kifejezetten korrekt, hiszen az étterem Budapest belvárosában található.
 
ELISMERÉSEK: 2005-ben az étterem megnyerte a „Védnöki Táblás Ház” címét, amit a Magyar és az Európai Gasztronómia Szövetség adományozott az étteremnek. Ez annyit jelent, hogy idelátogató vendégek számára garantálják a magas szintű kiszolgálást és a kiváló minőségű ételeket. Magyarország 50 ezer vendéglátó egységéből csak 228-an birtokolják ezt a kitüntető címet.


2009 januárjától az étterem jogosult a Fehér Liliom díj használatára, amit Magyarország 50 leghigiénikusabb éttermei birtokolnak.

 

A Vörös Postakocsi étterem elsőként csatlakozott a Vendégbarát Étterem Programhoz, és kiemelt szakmai támogatója annak!

www.vorospk.hu

 

Szerző: Devil Hand  2010.09.21. 15:20 Szólj hozzá!

Címkék: magyaros tradícionális vendégbarát étterem vörös postakocsi vendégbarát program

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhely.blog.hu/api/trackback/id/tr602312658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása